Zenders met en zonder presentatoren

Wanneer je de radio aanzet, heb je zelf de keuze naar welk station je wilt gaan luisteren. Er zijn er bijzonder veel en wanneer je radio kunt luisteren via het internet, heb je alleen maar meer keuze uit de zenders die je kunt kiezen. De meeste mensen maken direct de eerste keuze al. Zij kiezen voor een zender met of zonder presentatoren die het programma aan elkaar praten. Er zijn namelijk verschillende voordelen en nadelen aan het luisteren naar een show met een presentator en daarmee veranderen de voorkeuren van persoon tot persoon, maar vaak ook van tijd tot tijd.

Voordelen van een presentator

Wanneer je ’s morgens in de auto zit en je wilt een beetje in een normaal humeur komen, dan kan een leuke ochtendshow precies zijn wat je nodig hebt. De presentatoren praten met elkaar, bellen mensen op en maken grappen waarmee je de dag net wat leuker kunt beginnen. Ook hebben zij het vaak even kort over het nieuws of de ontwikkelingen in de wereld, waardoor je direct op de hoogte bent.

’s Avonds is het voordeel dat je wat hebt om naar te luisteren. Een interessante show of praatprogramma kan je werkelijk aan de radio gekluisterd houden, als het maar goed genoeg gepresenteerd wordt of de goede onderwerpen heeft.

Nadelen van een presentator

Er zijn echter ook nadelen aan het luisteren naar een show met een presentator. Zo is het lastig om alles te kunnen verstaan wanneer je aan het werk bent of een slechte verbinding hebt. Op die momenten wordt het vervelend, want wanneer je ongeveer een kwart van een nummer verstaat, is er geen probleem. Hoor je een kwart van wat de presentatoren zeggen, dan heb je geen idee waar het over gaat en dat is gewoon bijzonder vervelend en irritant. Op het moment dat je niet afgeleid wilt worden, maar wel geluid aan wilt hebben staan, is de radio eigenlijk niet een goed idee. De reclames en het nieuws zorgen dan voor constant oponthoud. Je kunt dan beter zelf een afspeellijst maken met nummers zodat er helemaal geen onderbrekingen zijn.