Radio luisteren via de radio of internet

Waar we vroeger soms moeite moesten doen om thuis te blijven zodat we onze favoriete show op de radio konden luisteren, is dat tegenwoordig niet meer nodig. Je kunt de radio gewoon meenemen. In de auto, maar ook buiten de auto want de meeste smartphones kunnen het signaal goed ontvangen. Zij doen dit meestal via het internet, waardoor de kwaliteit via de mobiel vaak nog beter is dan via de radio. Het grootste voordeel van het luisteren via het internet is dat je makkelijker kun bepalen welke van de programma’s je wilt volgen. Ook omdat er vaak een gids op de website staat met de shows die zullen volgen en welke mensen deze shows zullen presenteren. Daar wordt het net wat makkelijker van, maar het is natuurlijk niet altijd mogelijk om radio te luisteren via de mobiel: Het kost namelijk aardig wat internet en daarnaast ook batterij.

De programma’s die je kunt luisteren zijn zo goed als hetzelfde. Soms is het mogelijk om oudere shows via het internet te luisteren, maar waar het internet vooral makkelijk mee is, is dat je de presentatoren ook kunt zien en sneller contact kunt leggen. In veel van de shows wordt met regelmaat opgeroepen tot interactie, wanneer je toch al op de website zit, is dat een fluitje van een cent.

Jouw voorkeur

Het is leuk om te kijken naar de voorkeuren van de mensen. Het blijkt namelijk dat de meeste mensen geen voorkeur hebben wanneer zij eenmaal goed overweg kunnen met de verschillende manieren van radio luisteren. Wanneer je beide manieren eens geprobeerd hebt, blijkt dat de meeste mensen op het moment zelf kiezen welke manier zij gebruiken. Daarbij wordt er vooral gekeken naar wat zij op dat moment aan het doen zijn en welke manier daar het beste bij past. Er zijn weinig mensen die hun dagindeling aanpassen naar de radio, omdat radio luisteren bijzonder gemakkelijk aan te passen is naar de dagindeling die we zelf hebben, en dat is een groot voordeel van de moderne technologie.