Het belang van de Nederlandse radiopresentatoren

Er zijn veel mensen die naar de radio luisteren. Vaak staat er wel ergens een radio aan op de achtergrond, of zetten we automatisch de radio in de auto aan. We luisteren niet altijd bewust naar de radio, maar op sommige momenten zetten de radio toch even harder. Dat gebeurt op het moment dat we een leuke grap vermoeden, het nieuws horen of dat ene nummer horen waar we helemaal gek op zijn. Hoewel iedereen eigen voorkeuren heeft wanneer het aankomt op het luisteren naar de radio, is het goed om eens te kijken naar de presentatoren.

Hoewel er al lang geen grote shows meer zijn zoals vroeger, spelen de presentatoren een grote rol op het grote Nederlandse toneel. De shows die veel beluisterd worden, zijn namelijk ook de shows die het verschil kunnen maken.

Maatschappelijk belang

De Nederlandse radiopresentatoren zijn maatschappelijk betrokken mensen met gevoel voor humor en muziek. Dat hoeft niet altijd jouw humor en jouw muziek te zijn, maar het gaat hier om het maatschappelijke belang. Dit geldt voor nagenoeg alle presentatoren. Zij laten misstanden langskomen tijdens de shows, bespreken de dingen waar veel mensen mee zitten en zijn er altijd op de achtergrond om een leegte te vullen. Dit maatschappelijke belang mag eigenlijk niet onderschat worden. Mensen die alleen zijn in huis en die zich eenzaam voelen, voelen zich al een stuk beter wanneer de radio aanstaat en er een presentator ‘in huis’ aanwezig is.

Het echte grote maatschappelijke belang van de radio is uiteraard pas echt goed te zien wanneer er rampen of andere inzamelingsacties zijn. Op het moment dat de radiopresentatoren zich in gaan zetten voor het goede doel, zijn er altijd veel meer mensen die op de bres springen om de medemens te helpen. Dat zijn de momenten waarop de presentatoren echt laten zien hoe groot de invloed en het belang is van de mensen die aan het werk zijn bij de radio. Een goed voorbeeld hiervan is uiteraard het Glazen Huis, maar op het moment dat er een ramp gebeurd is en er veel geld nodig is om mensen te helpen, dan gaan alle zenders daar meestal vol mee aan de slag.