Bekende radiopresentatoren in Nederland

Nederland heeft een lange lijst met grote namen wanneer het aankomt op de mensen die we dagelijks op de radio horen, of gehoord hebben. Jochem van Gelder is er eentje van. Hij begon zijn loopbaan bij de radio en is tegenwoordig een bekend gezicht op de Nederlandse televisie. Zo zijn er nog veel meer namen te vinden die een grote rol hebben gespeeld binnen de Nederlandse radio en de programma’s die we al dan niet dagelijks luisteren. Deze lijst wordt ook alleen maar langer, want er zijn nog steeds mensen die doorbreken binnen dit vakgebied.

Namen die hier zeker bij genoemd moeten worden, zijn namen als Gijs Staverman, maar ook Gerard Ekdom, Sander Lantinga, Michiel Veenstra, Eric Corton en Ruud de Wild. Al deze namen zijn bekend geworden om hun shows, hun opvattingen of de manier waarop zij de radio naar de luisteraars gebracht hebben. Veel van de grotere namen in de Nederlandse radiowereld zijn overigens niet eens meer actief op het gebied van de radio, maar zijn verder gegaan. Sommige maken eigen shows voor gasten ter plekke, anderen zijn naar de televisie gegaan.

De meningen verschillen altijd sterk over de presentatoren. Er zijn veel presentatoren die geliefd worden bij de helft van de luisteraars, waar de andere helft van de luisteraars zo snel mogelijk van zender wil veranderen wanneer ze de stam van de presentator horen. Het is een persoonlijke mening en daarom is het niet veel waard om naar de prijzen te kijken die gewonnen zijn door de verschillende presentatoren. Ook deze zijn getekend door een persoonlijke mening, al moet gezegd worden dat veel van de presentatoren van de oudere generatie nog altijd hoog in het aanzien staan aangezien zij de weg vrij hebben gemaakt voor de shows op de Nederlandse radio die wij op dit moment kunnen luisteren wanneer we de radio aanzetten.